Siri Spont

Jag heter egentligen Titti Persson och är född 1974 i Svärdsjö, Dalarna. Som Titti har jag gett ut tre vuxenromaner på Wahlström och Widstrand (Sju sköna snubbar år 2000, Skaver år 2004 och Jag vet ingenting om dig år 2009).

Jag har älskat böcker och drömt om att bli författare så länge jag kan minnas. Tyvärr är det ett yrke som är väldigt svårt att försörja sig på. Därför har jag skrivit på kvällar och helger, och på dagarna har jag jobbat som barnboksredaktör. Det var även så pseudonymen Siri Spont uppstod. Jag lämnade in manuset till Utan djur så dör jag hemligt på det bokförlag jag själv jobbade på och tänkte att det inte skulle bli lika pinsamt för förlaget att tacka nej om de inte visste att det var jag som hade skrivit det. Men som tur var gillade de det jättemycket. Jag tyckte ändå att det kändes konstigt att vara författare på samma bokförlag som de författare jag själv jobbade med. Tänk om de skulle bli oroliga för att jag försökte stjäla deras idéer till mina egna böcker?! Nej, då var det bättre att vara hemlig. Siri Spont är ett anagram. Jag har tagit bokstäverna i mitt namn (Titti Persson) och försökt få med så många som möjligt av dem i ett nytt namn.

Men 2011 hände två viktiga saker. Dels började jag ge ut böckerna om Tilda på nystartade Hippo istället. Dels bytte jag jobb och blev redaktör för en helt annan sorts böcker på Mix förlag. Plötsligt kändes det inte så viktigt att vara hemlig längre.

Böckerna om Tilda handlar på sätt och vis om mig själv och hur det kan vara att växa upp i en liten by på landet – ibland alldeles underbart, ibland så in i märgen tråkigt. Precis som Tilda hade jag otroligt många djur, bl.a. en egen shetlandsponny.

Från början hade jag bara tänkt skriva tre böcker om Tilda. Men nu har jag bestämt mig för att skriva fler, åtminstone fyra, kanske ännu fler. Det känns som att det finns så mycket kvar att berätta, dessutom har jag fått så många fina läsarmejl.

Jag bor i förorten Sätra i Stockholm med en man, två barn och två jättetjocka katter. (Jag bara måste ha djur fastän jag bor i stan – utan djur så dör jag!)

Det går bra att mejla mig på: siri.spont@hotmail.com

Böcker på Hippo: Bara jag vågar, Längtar så jag spricker, Lova att jag får, Vägrar fega ur och Emres handbok i konsten att skaffa sig vänner, Emres handbok i konsten att bli känd, Emres handbok i konsten att fixa en fest, Emres handbok i konsten att våga träffa spöken samt Emres handbok i konsten att bli ihop.