Marie-Chantal Long

porträtt 3 care of jones lina friberg

Efter 21 år i Sverige började jag skriva barn- och ungdomslitteratur, dock tveksam till om jag skulle lyckas med det eftersom svenska inte var mitt modersmål. Men tydligen gick det ändå vägen: tolv år senare är det dags för min tionde bok, den andra hos HIPPO Bokförlag. I mina parallella karriärer som skådespelare/sångare/dansare/lärare är också målet att beröra, berätta, kommunicera, nå fram. Författarbesök och skrivarverkstäder är självklara höjdpunkter i min “kulturarbetarvardag”.

I förra årets bok, Zoom, var det mötet mellan en nyanländ flyktingflicka och några svenska högstadieelever som mest engagerade mig, eftersom jag gärna vill skriva “mitt i livet, mitt i nuet”. Mitt i den svenska, mångfacetterade nutiden. Den nya boken, Älska mig bara mig, vänder sig till unga vuxna och fokuserar på våldsam förälskelse och politisk aktivism. Också detta mitt i vår nutid. Jag är inget bra på att skriva fantasy: verkligheten är alldeles för spännande.

Böcker på Hippo: Zoom, Älska mig bara mig.

Egen hemsida:
www.marie-chantal.se