Ellen Karlsson

Hippo Bokförlag

Jag har alltid befunnit mig bland barnböcker. Först som ett bokkonsumerande barn och sen har jag haft det som sysselsättning. När jag var femton började jag jobba extra i en barnbokhandel. Det var befriande att ha en officiell anledning till att fortsätta läsa ungdomsböcker och bilderböcker. Ungefär samtidigt började jag också skriva mycket. Och dethar jag fortsatt med, både läsandet och skrivandet, parallellt med olika kurser i barnlitteratur och annan humaniora. Sen 2012 driver jag ett bilderboksförlag på heltid och nu debuterar jag som författare på HIPPO. Att få jobba med böcker för barn på så många olika sätt är overkligt kul. Det hoppas jag få göra jämt. Foto: Richard Åström

Ellen Karlsson tilldelades Augustpriset 2013 för Snöret, fågeln och jag tillsammans med Eva Lindström.

Böcker på Hippo: Snöret, fågeln och jag, En fisk som heter Fabian, Innanför min blåa dörr samt Bästisar och hemligheter.