Josefin Sundqvist

hippo bokförlag

Hej, jag heter Josefin. Jag jobbar i bokhandel och trivs med att vara omgiven av berättelser. Under handen har jag ett papper, helst ett stort, som går att fylla med mycket. Med tusch, akvarell och blyerts bygger jag, letar och vecklar ut berättelser och tittar nära med hjälp av ett glas. Jag tittar, samlar och tar flera turer ut med cykeln. Eller är ute och går länge på natten i staden, bland träden i skogen och på dagen både själv och med vänner.

I Skottland har jag bott i flera år och jag är utbildad i illustration på Edinburgh College of Art. Jag är uppväxt i Helenelund och bor numera i Stockholm. På somrarna trivs jag vid sjön i Vikarbyn.

Min debut är bilderboken Pappersväxten, 2014, som jag både skrivit och ritat. Den fick Slangbellan 2015. Jag har även gjort omslaget till Maj Samzelius Hjältar och monster på himlavalvet, 2013. Innanför min blåa dörr som Ellen Karlsson skrivit är den första kapitelboken jag illustrerar. Det är spännande att jobba med andras texter.

Böcker på Hippo: Innanför min blåa dörr