Janina Kastevik

Hippo Bokförlag

Jag tänker bäst när jag skriver. När jag skriver förstår jag vem jag är och vad jag önskar mig. Vad som gör mig rädd, vad jag skäms för och vem jag helst av allt vill vara. Det har funnits perioder i mitt liv när jag har försökt låta bli att skriva. Men då har små texter sipprat ut ändå: på skrynkliga lappar, längst bak i almanackan, på baksidan av ett kvitto. Det har kommit ut dikter, lösryckta dialoger och skisser till berättelser. Skrivandet har liksom inte gått att stoppa: det blir som ett kli i hjärnan när jag inte formulerar mina tankar. Så man kan säga att jag skriver böcker för att jag måste göra det. Och barnböcker skriver jag för att det är roligast och viktigast i hela världen att skriva för barn.

Jag debuterade 2013 med boken Slottet av is och 2016 kommer jag ut med Noel och den magiska önskelistan, som är min första bok på Hippo.

Jag är född 1979 och uppvuxen i Stockholm, lite på Gotland (som sommargotlänning) och i Holland. Numera bor jag i ett grönt hus i Sollentuna tillsammans med min man, våra tre barn och katten Stella. Vill du veta mer om mig får du gärna besöka min blogg: bladdrabladdra.blogspot.se

Böcker på Hippo: Noel och den magiska önskelistan och Barnen på Svartbäckens sanatorium