Anna-Karin Garhamn

Hippo Bokförlag

Jag föddes 1980 i Borås. Som barn satt jag mellan Vänern och Vättern vid ett matbord och ritade och åt glass, omgiven av kossor, gärden, sjöar, raggare och skog. Idag sitter jag i Belgiens blåaste hus, 4 trappor upp i min ateljé och ritar och dricker te, omgiven av mina barn, staden Gent, lekplatser, rullskridskor och choklad.

Jag debuterade som barnboksillustratör 2007 och är sen dess verksam som illustratör på heltid. Ett otroligt omväxlande, spännande och givande yrke som man aldrig slutar att växa och utvecklas i. Varje bok är ett nytt äventyr och en ny utmaning. På min fritid spelar jag Roller Derby i Gent Go Go Rollergirls A-lag. 2013 nominerades Anna-Karin till Carl von Linné-plaketten.

Böcker på Hippo: Inte coolt, sa Bruno, Inte rättvist, sa Bruno och Messi är min kompis, sa Bruno, Vi och dom andra samt Platt.