Anna Bengtsson

Hippo bokförlag

Född 1951 i Linköpingstrakten. Har fått bildutbildning på KV:s konstskola i Göteborg och Konstfack i Stockholm. Min första bilderbok kom ut 1987 och hette Har tomten fått fnatt? Under 1990- och 2000-talet växte antalet bilderböcker och flera har jag skrivit texten till själv. Men många gånger har jag gjort bilder till andra författares texter. Utflyktsbok för rim och ramsare är ett samarbete med Åsa Lind. 2003 blev min animerade film klar – gjord på min egen bok Bollongexpeditionen som handlar om myror på vetenskaplig resa. Småkrypsperspektivet och resandet hör till mina favoritteman när jag gör böcker själv. Naturen och dess årstider är ett annat favorittema – här passar Utflyktsbok in fint. Ett par böcker om natur och årstider jag gjort själv tidigare är Det kittlar när löven kommer och En hög med snö. Foto: Dag Ståhlfors

Böcker på Hippo: Utflyktsbok för rim och ramsare samt Brum! Skogens djur i ord och bild .

Egen hemsida:
www.annabengtsson.se