Åsa Lind

hippo bokförlag

När jag var sex år skrev jag min första dikt. Den bestod av fyra rader, där bussen rimmade på Slussen. Lappen med den lilla dikten lät jag singla från andra till första våningen i huset, och där nere i hallen tog min mamma upp den och läste högt – exakt det jag hade skrivit, ord för ord.
Jag fylldes i den stunden av stora, mäktiga känslor.
Tänk, det funkade! Som ett mirakel!
Penna, papper, bokstäver.
Min tanke, mina ord, med hennes röst.

Åtskilda av tid och rum – författaren och läsaren, skriften och uppläsningen – men utan att detta hade förändrat innehållet. Självklart tänkte jag inte allt detta då, när jag var sex år, men miraklet upplevde jag och sammanfattade inom mig i just de två orden: det funkade.

Ungefär samma sak gör jag än idag. Försöker få orden att funka, för att då och då få uppleva miraklet att bli läst.

Böcker på Hippo: Utflyktsbok för rim och ramsare samt Brum! skogens djur i ord och bild