Viveka Sjögren

hippo bokförlag

Jag föddes i Stockholm 1966, lämnade storstaden som tjugoåring och kom aldrig riktigt tillbaka. Sedan mitten på 90-talet bor och trivs jag i Hälsingland med vidsträckt utsikt över åker, sjö och skog, men är också glad över att ha tät kontakt med Stockholm och resten av världen genom mitt arbete i bland annat Sveriges Författarförbund.

Min väg till att få arbeta som författare och illustratör började jag gå på redan som mycket liten – jag var ett drömmande, tänkande barn som gärna försvann i fantasier, och så har det fortsatt. Mina senare böcker har haft omvärlden som ganska tydlig avstamp. Tidsandan tränger sig på; det är något jag märker när jag föreläser och pratar med folk om barn-och ungdomsböcker. Samtalet hamnar snabbt i samtiden. I mina bilderböcker på temat flykt, krig, utanförskap/tillhörighet har jag försökt tolka och förmedla sånt som pågår omkring oss idag.

Böcker på Hippo: Pojken i taket