Jonna Björnstjerna

Jag är en illustratör och författare från sköna Östergötland som bor i London sen fyra år tillbaka. Mest känd är jag kanske för mina böcker om den underbara familjen Kanin. Två av dem har vunnit första pris i barnens bokjury, Monstret i skogen (2008) och Godistrollet (2011). I vår blir det nyutgåvor av alla böckerna samtidigt som den fjärde, Djupsjöns Hemlighet, släpps.

Jag illustrerar även andra författares verk, bland annat spökhistorie-samlingar av Dan Höjer och så Siri Sponts underbara böcker om Tilda såklart! Det är himla roligt att illustrera Siris böcker, eftersom de är fulla av humor som jag kan spinna vidare på i mina teckningar.

Jag har gått Serieskolan i Malmö och Central Saint Martins College of Art i London.

Böcker på Hippo: Bara jag vågar, Längtar så jag spricker, Lova att jag får, Vägrar fega ur och Emres handbok i konsten att skaffa sig vänner, Emres handbok i konsten att bli känd, Emres handbok i konsten att fixa en fest, Emres handbok i konsten att våga träffa spöken, Emres handbok i konsten att bli ihop samt Kärleksdrycken.