Mårten Melin

hippo bokförlag

Jag skrev min första bok när jag var sex år. Den hette Dykarmannen och handlade om sjörövare. Min första bok som gick att köpa och låna på biblioteket var Mera glass i däcken, den kom 2003 och sedan dess har jag fortsatt att ge ut böcker: romaner, noveller, dikter och serier. Och en bilderbok!
Min och Anna-Karin Garhamns bok Platt handlar om livet och om döden, om hopprep och teckningar och om att skjutsa någon riktigt fort på en kickbike.

För Hippo har jag också översatt Louise Greigs och Ashling Lindsays poetiska bilderböcker Nattlådan och Mellan tick och tack.

Nu har jag en bokserie på Hippo som heter Jolly Anne. Böckerna gör jag med Johanna Kristiansson och de handlar om sjörövare. Precis som Dykarmannen gjorde för 40 år sedan.

Böcker på Hippo: Platt, Kapten Kidds skattkarta